top of page

Finn Match Race Cup - Memorijal Vesna Skala

Match race već decenijama predstavlja najatraktivniji format jedrenja kako za takmičare tako i za publiku. Ovaj takmičarski format, zastupljen na svim nivoima od lokalnih kupova do America’s Cup-a, nesumnjivo izaziva interesovanje kako slučajnih prolaznika tako i regatne elite. Match race je zastupljen i u našoj zemlji zahvaljujući ambicijama pojedinaca i njihovih klubova, a ovi događaji iz godine u godinu prerastaju u sve bitnija dešavanja za lokalne zajednice. Ljubitelji klase Finn su pre više godina preuzeli inicijativu u ovom pogledu i sada već redovno organizuju ovakva dešavanja.



Sezonu takmičarskog jedrenja na Paliću otvorio je Finn Match Race Cup – Memorijal Vesna Skala, održan od 10. do 11. aprila. Ovaj atraktivan format takmičenja je po peti put okupio takmičare iz cele zemlje. Pored iskusnih findžija, na startnoj liniji su se našli i takmičari iz drugih klasa koji su imali prilike da steknu novo iskustvo. Nakon dva kruga takmičenja prvog dana, usledilo je polufinale drugog takmičarskog dana. Dva lokalna jedriličara suprostavila su se momcima sa Save. Dejan Zakić iz Jedriličarskog kluba Palić imao je za protivnika Milana Đorđevića iz Jedriličarskog kluba Sava, dok je Balint Firsner imao za protivnika Nikolu Marjanovića iz Jedriličarskog kluba Ada. Nakon neizvesnih match race duela i vrhunskog jedrenja svih učesnika polufinala, u finalu su se našli stari rivali sa reke. Uprkos brojnim preokretima i malim razlikama tokom obe trke, finale je završeno rezultatom 2-0 za Milana Đorđevića, koji je po drugi put osvojio ovaj trofej.


Sve čestitke Milanu na odličnom jedrenju, svim učesnicima na prikazanoj veštini i sportskom duhu, kao i Jedriličarskom klubu Palić koji je po peti put organizovao ovo dešavanje na veoma visokom nivou. Galeriju fotografija i video materijal možete videti na našem sajtu, instagram i facebook profilu.




Related Posts

See All

Comments


bottom of page